Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτο: Άδειασαν τα ΑΤΜ από λεφτά στο Βερολίνο!



Μια απροσδόκητη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους και τους τουρίστες στο Βερολίνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Όσοι επισκέφθηκαν ΑΤΜ διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να «σηκώσουν» ούτε 20 ευρώ!

«Σάββατο βράδυ στο υποκατάστημα της Commerzbank στην Alexanderplatz: μια "αρμάδα" ΑΤΜ διαθέσιμη αλλά ούτε ένα από τα δέκα μηχανήματα δεν έχει χρήματα.

Η ίδια εικόνα την Κυριακή σε υποκατάστημα της Deutsche Bank: Έξι τα αυτόματα μηχανήματα, μηδέν τα χαρτονομίσματα. Η πρωτεύουσα ξεμένει από χρήματα» περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση στη Γερμανική πρωτεύουσα η εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της.

Η αιτία της εικόνας αυτής δεν είναι η συζήτηση για την Ελλάδα, το Grexit ή ο διάλογος για το δημοψήφισμα στην Αθήνα αλλά μια... απεργία! Όπως εξηγεί η γερμανική εφημερίδα το σωματείο Verdi, στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Prosegur που είναι υπεύθυνη για τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ, έχει κηρύξει απεργία ζητώντας βελτίωση των μισθών.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι από την απεργία έχουν επηρεαστεί σχεδόν όλες οι τράπεζες στη Γερμανία ανεξαρτήτως μεγέθους.

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της εταιρείας να βρει λύση χρησιμοποιώντας εργαζομένους της από άλλες περιοχές που δεν απεργούν καθώς, σύμφωνα με την Tagesspiegel, μόνο λίγα άτομα από το Πότσνταμ ανταποκρίθηκαν.

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στη συνάντηση που έχουν σήμερα εκπρόσωποι της Prosegur με τους εκπροσώπους του σωματείου προκειμένου να βρθεί μια λύση στη διαμάχη.

Σημειώνεται ότι η Prosegur αυτοδιαφημίζεται ως η κορυφαία εταιρεία στην μεταφορά χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων στη Γερμανία.