Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε και στην Υεμένη – Επίσημη ανακοίνωση



Tο Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε επίσημα την παρουσία του στην Υεμένη με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, μέσα από το οποίο απειλεί ότι θα κόψει τα κεφάλια του Σιιτών Χούτι ανταρτών.

Στο βίντεο διάρκειας 9 λεπτών βλέπουμε καμιά 20αρια τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, με πλήρη εξάρτηση, να ασκούνται στην έρημο της Υεμένης κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά.

Οι τζιχαντιστές είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ (AK-47), βαριά αυτόματα όπλα και RPG, ενώ στα πλάνα τούς βλέπουμε να κάνουν και βολές.

isis_yemen2

Στη συνέχεια ο οπλαρχηγός των τζιχαντιστών στην Υεμένη καρφώνει τη μαύρη σημαία στην έρημο και διακηρύττει ότι «οι στρατιώτες του Χαλιφάτου» βρίσκονται πλέον και στην Υεμένη ώστε «να κόψουν τους λαιμούς» των Χούτι.

«Ήρθαμε στην Υεμένη, με άνδρες διψασμένους για το αίμα σας, να εκδικηθούμε για τους Σουνίτες και να πάρουμε πίσω τη γη που έχετε κατακτήσει», λέει ο οπλαρχηγός των τζιχαντιστών απευθυνόμενος στους Σιίτες Χούτι.

Μετά καλεί όλους τους Σουνίτες, που είναι ικανοί να φέρουν όπλα, να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να πολεμήσουν ενάντια στους Χούτι.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή. Τόσο οι Σουνίτες της Αλ Κάιντα, η οποία έχει εδώ και πολλά χρόνια ισχυρή παρουσία στην Υεμένη, όσο και οι σουνίτες από το Ισλαμικό Κράτος, θεωρούν τους Σιίτες Χούτι «αιρετικούς».

Το Tribune έχει από πολλούς μήνες πριν δημοσιεύσει την παρουσία των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη. Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος επισήμως δηλώνει την παρουσία του στη χώρα και διεκδικεί μερίδιο από τα εδάφη της.