Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

«Ράπισμα» της Ζολί στον ΟΗΕ για τους μετανάστες της Συρίας



Γνωστή για την ευαισθησία της και ούσα ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, η διάσημη ηθοποιός Αντελίνα Ζολί άσκησε δριμεία κριτική στον διεθνή οργανισμό για την αποτυχία στην διαχείριση της συριακής κρίσης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, ο ΟΗΕ απέτυχε να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και κάλεσε σε άμεση βοήθεια για το αυξανόμενο κύμα Σύρων μεταναστών.

Η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ, η οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές καταυλισμούς με Σύρους πρόσφυγες πρόσθεσε πως στόχος του ΟΗΕ είναι η πρόληψη και ο τερματισμός συγκρούσεων «ώστε οι χώρες να έρθουν κοντά η μία στην άλλη, ώστε να εξευρεθούν διπλωματικές λύσεις και να σωθούν ζωές».

Ωστόσο, επισήμανε πως όλα τα παραπάνω απέτυχαν στο ζήτημα της Συρίας.
«Η κρίση επιδεινώνεται εξαιτίας της διάσπασης και της αναποφασιστικότητας στο εσωτερικό της διεθνούς κοινότητας, γεγονός που εμποδίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας να εκπληρώσει τις ευθύνες του», δήλωσε η Ζολί.

Κάλεσε, λοιπόν, σε ενότητα και επίλυση της κρίσης, αλλά και παροχή βοήθειας στα εκατομμύρια Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

«Αν δεν μπορούμε να τερματίσουμε τη σύγκρουση, έχουμε την αναπόφευκτη ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και να προσφέρουμε νομικές οδούς για την ασφάλειά τους», συμπλήρωσε η ηθοποιός.