Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μάρτιν Σούλτς: Η Ευρώπη να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής



Την επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει  σε αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής  για τους πρόσφυγες υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πνιγούν μέχρι να αναλάβουμε δράση στην Ευρώπη; Πόσες φορές ακόμα θέλουμε να εκφράσουμε απλώς την απογοήτευσή μας και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας»;

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει ότι «ο καταγγελτικός λόγος δεν αρκεί» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Κάθε μέρα που καθόμαστε άπραγοι και παρακολουθούμε πώς άνθρωποι αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια εγκληματιών και απάνθρωπων διακινητών και πεθαίνουν στο δρόμο τους προς την Ευρώπη, έχουμε όλο και μεγαλύτερη ευθύνη».

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, «η Ευρώπη μπορεί να κάνει περισσότερα και πρέπει να κάνει περισσότερα». «Είναι ντροπή και μια ομολογία αποτυχίας το πόσες χώρες αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη και το πόσα λίγα χρήματα παρέχουμε για αποστολές διάσωσης» επισημαίνει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας τη συνεργασία ανάμεσα στις αρχές στην περιοχή της Μεσογείου και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη και καταλήγει σημειώνοντας ότι «χωρίς μια πραγματική κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν στην Ευρώπη με νόμιμο τρόπο και που θα γεννά ελπίδα αντί για απελπισία, η επόμενη τραγωδία είναι απλώς θέμα χρόνου».