Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η ομιλία πιλότου της Germanwings που συγκλόνισε τους επιβάτες



Μία ημέρα μετά την αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, η ομιλία ενός πιλότου της Germanwings προς τους επιβάτες του αεροσκάφους λίγη ώρα πριν την απογείωση προκαλεί συγκίνηση.

Τη στιγμή που 15 χώρες θρηνούν για τα θύματα της πτήσης 4U9525 και ενώ ολοένα περισσότερες είναι οι πληροφορίες για τον πιλότο-δολοφόνο Αντρέας Λούμπιτς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους της γερμανικής εταιρίας συγκλόνισε τους επιβάτες του.

Όπως αναφέρει η Μπρίτα Ένγκλις στο προφίλ της στο Facebook, λίγη ώρα πριν την απογείωση του αεροσκάφους της Germanwings από το Αμβούργο με προορισμό την Κολωνία, ο κυβερνήτης μετέβη στην καμπίνα και απευθύνθηκε σε όλους τους ταξιδιώτες.

Αφού τους χαιρέτησε όλους, εξέφρασε την θλίψη του για την τραγωδία και εξήγησε πώς έχει επηρεάσει αυτή η υπόθεση το ιπτάμενο προσωπικό και την εταιρία.

«Είπε πως το προσωπικό νιώθει περίεργα, αλλά ότι όλοι ήταν παρόντες οικιοθελώς χωρίς να έχουν δεχθεί πίεση από την εταιρία», εξήγησε η γυναίκα και συμπλήρωσε πως ο χειριστής του αεροσκάφους είπε ότι έχει οικογένεια, πως το προσωπικό έχει οικογένεια και θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι θα επιστρέψει στους δικούς του το βράδυ.

«Επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Κανείς δεν κοιτούσε το κινητό του για τελευταία φορά, κανείς δε διάβαζε. Τότε ολόκληρο το αεροσκάφος ξέσπασε σε χειροκροτήματα», συμπλήρωσε η Ένγκλις.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτόν τον κυβερνήτη. Επειδή κατανοεί όσα όλοι σκεφτόμαστε. Και γιατί μας έκανε να νιώσουμε καλά για την πτήση», επισήμανε η γυναίκα, το μήνυμα της οποίας έχει ήδη αναπαραχθεί 17.000 φορές και έχει συγκεντρώσει περίπου 300.000 likes.