Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκόπια: Οι τζιχαντιστές χτίζουν τζαμί στα Σκόπια



Στο δήμο Τσαΐρ στα Σκόπια, ξεκίνησε  η κατασκευή ενός τζαμιού που κανείς δεν γνωρίζει ποιος το χτίζει, ενώ ο δήμος δεν έχει ενημερωθεί , ούτε ζητήθηκε   άδεια για το χτίσιμο του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Dnvnik’, το νέο τζαμί συνδέεται με  ριζοσπάστες- τζιχαντιστές της ισλαμικής θρησκείας.

Ο Μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας αντέδρασε στην ανέγερση του τζαμιού, για το οποίο δεν  έδωσε τη συναίνεσή του  και ζήτησε να σταματήσει το έργο, αφού, όπως τόνισε, δεν γνωρίζει ποιος χρηματοδοτεί αυτό το έργο, το οποίο δεν απέχει πολύ από την παλιά αγορά των Σκοπίων, όπου έγινε ένα σημαντικό τέμενος για τους πιστούς μουσουλμάνους.

Σε επιστολή του  προς την Κρατική Επιθεώρηση Έργων και Αστικής Ανάπτυξης αναφέρει ότι δεν υπήρξε η συναίνεσή του για την ανέγερση αυτή και δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν.

Ο ίδιος τονίζει ότι πιθανόν το νέο τζαμί θα προορίζεται για διδασκαλίες ριζοσπαστικών θεωριών του Ισλάμ.

Στο δήμο υπάρχουν, ήδη, δύο τζαμιά τα οποία ελέγχονται από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα. Επιπλέον ο δήμος Τσαΐρ που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους Αλβανούς, έχει τους περισσότερους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και τη Συρία.