Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αχμέντ Καντάφ αλ Ντάμ: Μέσα σε δυο το πολύ χρόνια η Ευρώπη θα χτυπηθεί όπως την 11η Σεπτεμβρίου



Ο ξάδελφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, σε δηλώσεις του ανέφερε πως το ισλαμικό κράτος μπορεί να προβεί σε  μια 11 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Όπως υπογραμμίζει μαχητές του ISIS και τρομοκράτες περνούν τη Μεσόγειο μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες προς της χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Αχμέντ Καντάφ αλ Νταμ, σύμβουλο του πρώην δικτάτορα της Λιβύης και πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας πληροφοριών, περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες αναμένεται να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και εκατοντάδες τρομοκράτες.

«Υπάρχουν πολλοί τρομοκράτες ανάμεσά τους, μεταξύ 10 και 50 ανά χίλια άτομα. Όλοι πηγαίνουν στην Ευρώπη. Μέσα σε έναν χρόνο, δύο χρόνια, θα έχετε ακόμη μία 11η Σεπτεμβρίου», ανέφερε μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Όπως πρόσθεσε, είναι πολύ πιθανόν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν στην κατοχή τους περί τα 6000 βαρέλια ουρανίου που βρισκόταν κάποτε υπό τον έλεγχο του στρατού της Λιβύης σε μια έρημα έξω από την πόλη Sabha. «Το ουράνιο πιστεύω ότι ήδη το έχουν επειδή ελέγχουν αυτή την περιοχή. Δεν είναι χαζοί πια. Ξέρουν πώς να βγάζουν χρήματα. Θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν» ανέφερε.