Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Μοσκοβισί σπεύδει να συναντήσει τον Βαρουφάκη στο Παρίσι



Στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη, και να λάβει μέρος στις συνομιλίες με τα γαλλικά κυβερνητικά στελέχη, σπεύδει ο γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρξει Grexit για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της ευρωζώνης. «Πάντοτε υπερασπιζόμασταν την ακεραιότητας της ευρωζώνης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γάλλος πολιτικός, παράλληλα όμως, καλεί εκ νέου την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων αναμένεται να συμμετάσχει στις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Βαρουφάκη, στις 6 το απόγευμα με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, και στις 7 το απόγευμα (ώρες Ελλάδας) με τον Υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να επιθυμεί να διαδραματίσει ενεργό μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου, και για εγχώριους πολιτικούς λόγους, ωστόσο προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση να μην προβεί σε κινήσεις που θα «προκαλέσουν ένταση».

Σημειώνεται ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει επαφές από το πρωί με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και στελέχη της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard στην οποία η κυβέρνηση ανέθεσε το ρόλο συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους.