Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τζεντιλόνι: Το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα συμπίπτει με το αίτημα των Ιταλών για λιγότερη λιτότητα



Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας σε εκπομπή στο Rai Tre αναφορικά με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μπορεί να αναπτύξει από κοινού διάλογο με τον ομόλογο του Αλέξη Τσίπρα, για την έξοδο των δυο κρατών από τις πολιτικές λιτότητας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζεντιλόνι " Το μήνυμα των ελληνικών εκλογών συμβάλλει και στη στήριξη του ιταλικού αιτήματος για λιγότερη οικονομική ακαμψία.

Εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα σε λιτότητα και ευελιξία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση το διαχειριστούν πολιτικά, με ευέλικτη και ρεαλιστική διαπραγμάτευση, ανταποκρίνεται και στο αίτημα της Ιταλίας για έξοδο από τη λιτότητα. Το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως σύγκρουση ανάμεσα σε κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, αλλά στο παλιό και στο καινούριο, ανάμεσα σε ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και επενδύσεις και σε αυτό ακριβώς το μέτωπο ο Ρέντζι και ο Τσίπρας μπορούν να αναπτύξουν διάλογο".