Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επτά μαθήτριες 13 ετών επέστρεψαν από σχολική εκδρομή... έγκυες!



Είχαν πάει σε καθιερωμένη πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου τους στο Σαράγιεβο.

Εκεί τα κορίτσια επισκέφτηκαν μουσεία και μνημεία της περιοχής. Ωστόσο, απ" ότι φαίνεται δεν έκαναν μόνο αυτό. Προφανώς, κάποια από τα κορίτσια ξέφυγαν από την προσοχή των καθηγητών τους και επέστρεψαν στο σπίτι τους έγκυες.

Οι γονείς τους ανακάλυψαν σοκαρισμένοι ότι οι κόρες τους δεν γύρισαν ακριβώς όπως έφυγαν από το σπίτι, αφού λίγο καιρό μετά την επιστροφή τους, οι μαθήτριες παρουσίασαν ζαλάδες και συμπτώματα ναυτίας. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι και οι επτά ήταν έγκυες.

Οι επτά έφηβες έχουν σταματήσει να παρακολουθούν μαθήματα, ενώ η περίπτωση έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη Βοσνία, όπου ο αριθμός των σεξουαλικά ενεργών κοριτσιών ηλικίας 13 με 15 ετών έχει αυξηθεί δραματικά.

Γυναικολόγοι προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη τάση της εγκυμοσύνης ανήλικων είναι ανησυχητική.

Τονίζουν ότι είναι ευθύνη του σχολείου να εκπαιδεύει τα παιδιά για το θέμα του σεξ, και όχι να τα μαθαίνουν στο δρόμο.

Την περασμένη χρονιά στο Σεράγεβο, 31 ανήλικα κορίτσια έμειναν έγκυες, αλλά το πρόσφατο περιστατικό με τις επτά έγκυες ανάμεσα σε 28 μαθήτριες, αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Τώρα οι γονείς των μαθητριών ζητούν από τους καθηγητές εξηγήσεις και τους κατηγορούν ότι δεν τις πρόσεξαν αρκετά. Ωστόσο, πολλοί κάνουν λόγο για ευθύνες των γονέων οι οποίοι παραμελούν τα παιδιά τους.