Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σαπούνια έστειλαν ως δώρο γενεθλίων στην Πρόεδρο της Λιβερίας



Ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών, οι Λιβεριανοί γιόρτασαν τα γενέθλια της προέδρου τους χαρίζοντάς της δώρα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή της, εν μέσω της επιδημίας του Έμπολα: κουβάδες, σαπούνια και απολυμαντικά.

Λόγω της επιδημίας που πλήττει τη χώρα η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά της "διακριτικά, χωρίς πολυτέλειες", όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση της προεδρίας που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της. Η Σίρλιφ, που γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1938, έκλεισε προχθές τα 76 χρόνια της.

Το γεγονός αυτό πάντως δεν εμπόδισε πολλούς υπεύθυνους οργανώσεων αλλά και ιδιώτες να της στείλουν τις ευχές τους, να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αγώνα που δίνει κατά του Έμπολα και να της δωρίσουν χρήσιμα αντικείμενα, όπως σαπούνι και απολυμαντικό.

Τα συμβολικά δώρα παραδόθηκαν στη Σίρλιφ από τα μέλη του συλλόγου των αποφοίτων μιας γεωργικής σχολής. Ο στόχος τους ήταν "να συμμετάσχουν και αυτοί, μαζί με την κυβέρνηση, στον αγώνα κατά του Έμπολα, όπως είπε ο εκπρόσωπός τους, Κένεθ Μπεστ.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του συλλόγου, η Σίρλιφ ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της για τα δώρα προς την ίδια και για τις δωρεές τους προς τις υπηρεσίες που μάχονται να περιορίσουν την επιδημία και κάλεσε όλους τους Λιβεριανούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και σε επαγρύπνηση, μολονότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται.

Η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 4.922 ανθρώπους, κυρίως σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα. Μόνο στη Λιβερία έχουν αναφερθεί 6.535 κρούσματα και έχουν καταγραφεί 2.413 θάνατοι.