Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστικές εικόνες: Καρχαρίας τριών μέτρων επιτίθεται σε σέρφερ!



Αγιο είχε ένας σέρφερ από την Αυστραλία, όταν γλίτωσε από μεγάλο λευκό καρχαρία κυριολεκτικά... παρά τρίχα.

Ο Αντι Τζόνστον ήταν στα ανοιχτά με μια μικρή ομάδα σέρφερ στη δυτική παραλία κοντά στο Esperance, νοτιοανατολικά του Περθ, όταν οι άνθρωποι στην ξηρά εντόπισαν μία σκούρα σκιά να τον πλησιάζει.

Αμέσως άρχισαν να κορνάρουν από τα αυτοκίνητά τους για να προειδοποιήσουν τον Τζόνστον για τον καρχαρία, αλλά εκείνος έμεινε στο σημείο.

«Προτίμησα να μην κάνω καμία απότομη και σπασμωδική κίνηση. Αν ένας καρχαρίας είναι αποφασισμένος να δαγκώσει, δεν υπάρχει τρόπος να γλυτώσεις» δήλωσε ο ίδιος αργότερα μιλώντας στην Daily Mail της Αυστραλίας.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν ακριβώς πόσο κοντά ήρθε ο Τζόνστον σε επαφή με τον καρχαρία.

Ο Φριτς Ντε Μπράιν ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στη Δυτική Αυστραλία εκείνη την περίοδο, μιλώντας στην Daily Mail είπε τι είδε: «Είδαμε μια σκιά στο νερό. Ηταν προφανές ότι ήταν καρχαρίας και ο καθένας άρχισε να φωνάζει. Εκεί ήταν περίπου μια ντουζίνα σέρφερ στο νερό.

Ο μεγάλος λευκός τον ακολούθησε μέχρι την ακτή. Είχαν μόλις λίγα μέτρα απόσταση. Ο σέρφερ τελικά κατάφερε να βγει έξω και μετά ο καρχαρίας κολύμπησε μακριά.»

Οσο για τον απτόητο σέρφερ, είπε ότι δεν ένιωσε τον καρχαρία σαν απειλή, ωστόσο παραδέχεται ότι αν τα πράγματα πήγαιναν στραβά θα ήταν μία τραυματική εμπειρία για όποιον έβλεπε από την ακτή:

«Ο καρχαρίας φαινόταν απλά περίεργος και δεν ήθελα να του δώσει λόγο να με κυνηγήσει, οπότε προσπάθησα να συμπεριφερθώ σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έχοντας παράλληλα το νου μου στις κινήσεις του» δήλωσε ο Αντι Τζόνστον.

«Νιώθουμε τον καρχαρία ως απειλή κάθε φορά που τον βλέπουμε, αλλά αυτό είναι λάθος. Κάνουν τη δουλειά τους και κάνουμε τη δική μας. Περισσότερο κινδύνευα να σπάσω το λαιμό μου στους ύφαλους με το σέρφ παρά να μου επιτεθεί ο καρχαρίας» πρόσθεσε.