Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κάνσας: Αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε κτίριο - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους



Από τις φωτογραφίες που κάτοικοι της περιοχής έχουν αναρτήσει στο Twitter φαίνεται ότι στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση
Ένα δικινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη πριν από λίγη ώρα πάνω σε κτίριο κοντά στο αεροδρόμιο Γουίτσιτα στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 δέκα άτομα τα οποία έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο κτίριο, ενώ από τις φωτογραφίες που κάτοικοι της περιοχής έχουν αναρτήσει στο Twitter φαίνεται ότι στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση καθώς πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Αυτή την ώρα, πάντως, τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εξακριβώσουν τον αριθμό των νεκρών ή των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, αλλά και να απεγκλωβίσουν όσα άτομα έχουν πιθανότατα παγιδευτεί.

Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα, ενώ σύμφωνα δημοσιεύματα τουλάχιστον ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση έχει διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο.

Δημοσιογράφος του δικτύου MSNBC που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής δήλωσε πως το αεροσκάφος φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα στον ένα κινητήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας λίγο πριν τις 10.00 π.μ. (τοπική ώρα) ο κυβερνήτης του δικινητήριου Beechcraft King Air ανέφερε βλάβη σε έναν κινητήρα λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Γουίτσιτα και τελικά το αεροσκάφος συνετρίβη σε κτίριο του αεροδρομίου, ενώ επιχειρούσε προσγείωση.

Τμήμα της στέγης του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ ακόμα πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει την περιοχή.

Ο Ράιαν Γουέδερμπαι δήλωσε στο τοπικό δίκτυο Kansas City Star ότι ξέσπασε πυρκαγιά αμέσως μόλις το αεροσκάφος συνετρίβη.

Σύμφωνα με αμερικανικά πρακτορεία το κτίριο στο οποίο συνετρίβη το δικινητήριο έχει εκκενωθεί, ωστόσο σύμφωνα με το δίκτυο NBC δέκα άνθρωποι αγνοούνται.