Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εμπολα: Αμερικανίδα νοσοκόμα «δραπέτευσε» από την καραντίνα με... ποδήλατο



H Χίκοξ αψήφησε τις εντολές των αμερικανικών αρχών και βγήκε από την καραντίνα στην οποία έχει τεθεί στο σπίτι της στο Μέιν των ΗΠΑ
Αφού εξέφρασε δημοσίως την οργή της και ενώ κατήγγειλε «φρενίτιδα ανοργανωσιάς», όσον αφορά στην αντιμετώπιση του Έμπολα, η Κέισι Χίκοξ, η νοσοκόμα που τέθηκε σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, αμέσως μετά την επιστροφή της από τη Σιέρα Λεόνε, μόλις έφτασε στο Νιου Τζέρσεϊ, «δραπέτευσε» από την απομόνωση  με το... ποδήλατό της!

Κι όμως, η Χίκοξ αψήφησε τις εντολές των αμερικανικών αρχών και αφού επέστρεψε στο σπίτι της στο Μέιν, έπειτα από την επιστροφή της από την μονάδα απομόνωσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νιούαρκ, έφυγε από την καραντίνα για μια βόλτα με το ποδήλατό της.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε καραντίνα διότι δεν έχει εμφανίσει τα συμπτώματα του Έμπολα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για τον ιό, βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, οι αρχές έκριναν ότι έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση και να μην έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, εντολές που η νοσοκόμα παραβίασε, προκαλώντας σήμερα την οργή των συμπολιτών της, με τις αρχές του Μέιν να απειλούν τώρα να κινηθούν δικαστικά, προκειμένου να ληφθούν ακόμη πιο ακραία μέτρα για την απομόνωσή της!

Σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The Dallas Morning News πριν από μερικές ημέρες, η Κέισι Χίκοξ εξέφρασε την ανησυχία της για το τι περιμένει τους άλλους Αμερικανούς που εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη Δυτική Αφρική. Η νοσοκόμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υποβλήθηκε για ώρες σε ερωτήσεις από αξιωματούχους που φόραγαν προστατευτικές στολές, ενώ αφού της έγινε λανθασμένη διάγνωση ότι είχε πυρετό, την μετέφεραν σε μία σκηνή που στήθηκε ως μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι οι πολιτείες του Ιλινόι, της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ αποφάσισαν την επιβολή της υποχρεωτικής καραντίνας για τους επιβάτες που φθάνουν στις ΗΠΑ και διατρέχουν τον κίνδυνο να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική.