Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Μάχη για τη ζωή δίνουν τα δύο κορίτσια που πυροβολήθηκαν από συμμαθητή τους



Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών που τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι κατά την ένοπλη επίθεση συμμαθητή τους μέσα στο σχολείο τους στο Σιάτλ.
Τα δύο 14χρονα κορίτσια καθώς και δύο ακόμα αγόρια, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, δέχτηκαν σφαίρες στο κεφάλι από τον συμμαθητή τους Τζέιλεν Φράιμπεργκ, επίσης 14 ετών, ενώ βρίσκονταν στην καφετέρια του σχολείου Μέρισβιλ-Πίλτσακ στο Μέρισβιλ. Από τα πυρά του εφήβου ένα ακόμα κορίτσι έπεσε νεκρό, ενώ στη συνέχεια ο Φράιμπεργκ αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Τα τρία παιδιά υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ το ένα αγόρι μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο καθώς τα τραύματα που έφερε στο σαγόνι δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KIRO και η εφημερίδα Seattle Times ανέφεραν ότι τα δύο αγόρια που τραυματίστηκαν, ο Άντριου Φράιμπεργκ και ο Νέιτ Χατς, ήταν ξαδέλφια του 14χρονου που έσπειρε τον πανικό στο σχολείο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στον τόπο της τραγωδίας βρήκαν ένα περίστροφο, ενώ πήραν καταθέσεις από τουλάχιστον 100 αυτόπτες μάρτυρες.