Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συγκρούσεις στη Νότια Κορέα μεταξύ πολιτών και ακτιβιστών



Σε συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων που ζουν στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα και ακτιβιστών κατέληξε η απόπειρα ομάδας ακτιβιστών από τη Νότια Κορέα να στείλουν μπαλόνια που περιέχουν φυλλάδια με συνθήματα εναντίον του ηγέτη της Πιονγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ- Ουν.

Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Πάτζου δίπλα στην στρατιωτικοποιημένη ζώνη συγκεντρώθηκαν εκεί σε μια επίδειξη ισχύος και πολλοί ηλικιωμένοι αγρότες περιλαμβανομένων ορισμένων που οδηγούσαν τρακτέρ με στόχο να αποκλείσουν τους δρόμους προσπάθησαν να σταματήσουν τη ρίψη των φυλλαδίων από τις ομάδες των ακτιβιστών.

Η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει με μια αδιευκρίνιστη «στρατιωτική δράση» εάν οι αρχές της Νοτίου Κορέα επιτρέψουν την ρίψη των φυλλαδίων και υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις συνομιλιες μεταξύ των δύο χωρών που στοχεύουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και τη βελτίωση των σχέσεων.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες ακτιβιστές και πέταξαν αυγά εναντίον τους ζητώντας τους να φύγουν και να τους αφήσουν ήσυχους να ζήσουν ειρηνικά.