Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συρία: Με αφίσες και συνθήματα στους τοίχους «πολεμούν» τους τζιχαντιστές



Νεαροί Σύροι αψηφώντας τον κίνδυνο γράφουν με σπρέι τους τοίχους κτιρίων της Ράκα - Ενώ δίπλα τους βρίσκονται αποκεφαλισμένοι στρατιώτες

Από τη μία οι τζιχαντιστές με τα αυτόματα και τα ακονισμένα μαχαίρια τους σκορπούν το θάνατο και τον πανικό στη Συρία και από την άλλη νέοι Σύροι με μοναδικά τους όπλα σπρέι με χρώμα και αφίσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης.

Μπορεί λίγα μέτρα μακριά από την ομάδα νεαρών να βρίσκονται τα άψυχα κορμιά Σύρων στρατιωτών με τα κεφάλια καρφωμένα σε κάγκελα της κεντρικής πλατείας της Ράκας, όμως, εκείνοι απτόητοι συνεχίζουν το ειρηνικό έργο τους της διάδοσης των αποτρόπαιων εγκλημάτων του Ισλαμικού Κράτους.

Οι νέοι παρά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν, σχεδόν κάθε βράδυ βγαίνουν στους δρόμους της συριακής πόλης και γράφουν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους κτιρίων, αλλά και αναρτούν αφίσες μέσω των οποίων τάσσονται κατά των εξτρεμιστών.

«Δεν ανήκουμε σε καμία πολιτική παράταξη ούτε σε στρατιωτική ομάδα. Θέλουμε μόνο να καταθέσουμε αντικειμενικά όσα φρικιαστικά συμβαίνουν από τα μέλη του ΙΚ», λέει στην ιστοσελίδα «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», ο 22χρονος Αμπού Ιμπραήμ.
Ένα από τα συνθήματα που εκείνος και οι φίλοι του γράφουν είναι: «Ισλαμικό Κράτος φύγε από τη Συρία», ενώ στις αφίσες που τοιχοκολλούνται αναφέρεται: «Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και το ΙΚ είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος», αλλά και «Η Συρία είναι ελεύθερη».

Ο κίνδυνος να βρεθούν ενώπιον μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι μεγάλος, άλλωστε, ένας 17χρονος που κατέγραφε με τη φωτογραφική του μηχανή τα συνθήματα κατά του ΙΚ, εντοπίστηκε από εξτρεμιστές και εκτελέστηκε. Ωστόσο αυτό δεν πτοεί την ομάδα των διαδηλωτών και όπως λέει ο Ιμπραήμ για τον φίλο του «πλήρωσε με τη ζωή του την ελευθερία, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε. Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τις αγριότητες του Ισλαμικού Κράτους».