Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το πρώτο tweet της βασίλισσας Ελισάβετ!



Στα πλαίσια των εγκαινίων έκθεσης την Παρασκευή στο Μουσείο Επιστημών που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, η βασίλισσα Ελισάβετ δοκίμασε για πρώτη φορά τη σύγχρονη δύναμη της επικοινωνίας μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η βασίλισσα της Αγγλίας στα 88 της χρόνια επεχείρησε το πρώτο της τιτίβισμα στο Twitter με την υπογραφή «Elisabeth R.».

Αφαιρώντας το γάντι από το χέρι της, η βασίλισσα της Αγγλίας πληκτρολόγησε στην οθόνη επαφής της ταμπλέτας «Με ευχαρίστηση "ανοίγω" την έκθεση "Εποχή της Πληροφορίας" στο Μουσείο Επιστημών. Ελπίζω να απολαύσετε την έκθεση. Elisabeth R.».

Η βασίλισσα Ελισάβετ έσπευσε να επισημάνει πως το «R» στην επίσημη υπογραφή της προέρχεται από τα λατινικά και δηλώνει τον τίτλο της.

Το πρώτο tweet της βασίλισσας έγινε από τον επίσημο «βασιλικό» λογαριασμό, ενώ πάνω από 600 άτομα διάβασαν την ανάρτηση.

Η βασίλισσα ήταν η πρώτη μονάρχης που έστειλε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το 1976, αναδεικνύοντάς την ως τον κατάλληλο άνθρωπο για να μιλήσει για την συγκεκριμένη έκθεση που έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν αλλάξει την επικοινωνία.