Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Ούτε ατομική βόμβα δε μπορεί να καταστρέψει τους τζιχαντιστές», λέει Τουρκάλα πολιτική αναλύτρια



Η εντυπωσιακή Τζειλάν Οζμπουντάκ υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δε μπορεί να διαλυθεί καθώς «δε μπορείς να σκοτώσεις μία ιδεολογία»

Τη στιγμή που οι συμμαχικές δυνάμεις σφυροκοπούν θέσεις τζιχαντιστών στο Κομπάνι της Συρίας, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το τέλος του Ισλαμικού Κράτους από την πολιτική αναλύτρια, Τζειλάν Οζμπουντάκ από την Τουρκία.

Η 32χρονη εκθαμβωτική παρουσιάστρια και δημοσιογράφος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Russia Today δήλωσε πως ούτε ατομική βόμβα δε μπορεί να καταστρέψει τους τζιχαντιστές, καθώς όπως τόνισε «δε μπορείς να σκοτώσεις μία ιδεολογία» και πρόσθεσε ότι η μάχη κατά των εξτρεμιστών δε θα κερδηθεί.

Συμπλήρωσε δε, ότι οι βομβαρδισμοί στη Συρία και το Ιράκ δεν ωφελούν μια και το Ισλαμικό Κράτος «είναι μία μαφιόζικη οργάνωση και τα μέλη της δεν πρόκειται να εξοντωθούν γιατί έχουμε να κάνουμε με για μία ιδεολογία. Χρησιμοποιούν συνέχεια καινούριους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν».

Την ίδια ώρα, η Τζειλάν Οζμπουντάκ αναφέρθηκε εκτενώς στο κουρδικό ζήτημα και δη στο PKK επισημαίνοντας πως η κουρδική οργάνωση επιθυμεί τη δημιουργία κράτους, αλλά όπως τόνισε η Τουρκία δε θέλει «να γεννηθεί μία Βόρειος Κορέα στη μέση της Μέσης Ανατολής».

Όσο για την αναδίπλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το πέρασμα Κούρδων Πεσμεργκά στο Κομπάνι μέσω τουρκικού εδάφους, η αναλύτρια την απέδωσε στην πίεση που του ασκείται από τη Δύση.