Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

2 νεκροί από θυελλώδεις ανέμους στη Γαλλία



Θυελλώδεις άνεμοι που έφθαναν τα 100 και πλέον χιλιόμετρα την ώρα προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην ανατολική Γαλλία ενώ ενίσχυσαν σημαντικά μια μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στην Κορσική (νοτιοανατολικά), μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Στην Αλσατία μία 57χρονη οδηγός σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό της στα περίχωρα του Στρασβούργου. Στην Σαμπάν-Αρντέν, μια άλλη γυναίκα ηλικίας 44 ετών καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Αλσατίας κλήθηκε και επενέβη περισσότερες από 200 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου για πολλές ώρες στην περιοχή όπως και στη γειτονική περιοχή της Λορένης προτού η κυκλοφορία επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Οι σφοδροί άνεμοι επίσης ενίσχυσαν στην βόρεια Κορσική μία πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη μεγαλύτερη φωτιά που σημειώθηκε την τρέχουσα περίοδο στο νησί καθώς επεκτάθηκε σε σχεδόν 6.000 στρέμματα. Νωρίτερα σήμερα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ο αέρας, με ριπές ανέμου που έφθασαν τα 169 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη Μπαστιά.

Σφοδροί άνεμοι έπληξαν επίσης γειτονικές χώρες της Γαλλίας. Χθες το βράδυ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώσεις δέντρων ή κλαδιών στο Βέλγιο και τα δημόσια πάρκα των Βρυξελλών έκλεισαν ως προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ζημιές υπήρξαν και στη νοτιοδυτική Γερμανία όπου ένας οδηγός αυτοκινήτου και ένας ποδηλάτης τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.