Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

73 χρόνια μαζί, ούτε ο θάνατος δεν τους χώρισε



Όταν η Έλεν Άουερ, 94 ετών, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, ο άνδρας της τής έδωσε ένα τελευταίο φιλί ψιθυρίζοντας της στο αυτί «κάλεσε με σπίτι».

Ο ίδιος, έσβησε την επόμενη μέρα στα 100 του χρόνια, αφήνοντας πίσω εννέα παιδιά, δεκαέξι εγγόνια, είκοσι εννιά δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

Το ζευγάρι από το Σινσινάτι, παντρεύτηκε το 1941 και η κηδεία του έγινε σήμερα στην ίδια εκκλησία που έγινε ο γάμος.

Η ιστορία αγάπης του ζευγαριού ξεκίνησε εν μέσω του Β Παγκοσμίου Πολέμου όταν ο Τζο έφυγε με τον στρατό, ενώ η Έλεν ήταν έγκυος με το δεύτερο παιδί τους, τη Τζούντι.

Τα τρία χρόνια που έλειπε, ο Τζο κρατούσε πάνω του μια φωτογραφία που κατάφερε να του στείλει η Έλεν με την ίδια και τα δύο παιδιά τους. Κατάφερε να την κρατήσει ακόμα και κατά την απόβαση στη Νορμανδία και, λερωμένη και στραπατσαρισμένη την είχε στο πορτοφόλι του μέχρι τη μέρα που πέθανε.

Επιστρέφοντας στην Αμερική, ο Τζο εργάστηκε ως χαράκτης και η Έλεν δούλεψε στην καφετέρια του τοπικού σχολείου.

Μια από τις κόρες του ζευγαριού, η Μαίρη Τζο, που είχε αναλάβει τη φροντίδα των γονιών της, δήλωσε στον Cincinnati Enquirer ότι οι γονείς της έζησαν μια «ευλογημένη ζωή».

«Η μητέρα μου αγαπούσε την οικογένεια και τους φίλους τους. Αγαπούσε να είναι απασχολημένη με τα της οικογένειας. Ο πατέρας μου πίστευε ότι τα παιδιά ήταν δώρο Θεού και ότι ήταν η ευθύνη του».