Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει στο Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας



Δορυφορική φωτογραφία δείχνει εκατοντάδες αυτοκίνητα προσφύγων που περιμένουν να περάσουν στην Τουρκία και να σωθούν από τους τζιχαντιστές

Μία δορυφορική φωτογραφία δείχνει τι συμβαίνει πραγματικά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και συγκεκριμένα στο Κομπάνι, όπου πάνω από ένα μήνα δέχεται την σφοδρή επίθεση τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το CNN η  φωτογραφία δείχνει εκατοντάδες αυτοκίνητα προσφύγων που περιμένουν στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας για να περάσουν στην Τουρκία και να σωθούν από τους τζιχαντιστές.

Νωρίτερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους Κούρδους υπερασπιστές του Κομπάνι να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές.

"Το ISIS αποφάσισε ότι το Κομπάνι είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς, έτσι αυτό μας δίνει μια δυνατότητα να τους κάνουμε να πονέσουν αν το χάσουν", αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος.
Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 135 αεροπορικές επιδρομές σκοτώνοντας εκατοντάδες τζιχαντιστές μαχητές.

Ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει "εύθραυστη" την κατάσταση στο Κομπάνι, όπου οι Κούρδοι φαίνεται πως επανακάμπτουν και ελέγχουν πια το 70% της πόλης.

Οι Κούρδοι στρατιωτικοί που υπερασπίζονται το Κομπάνι διαμαρτύρονται για την έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού με τις αμερικανικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Dexter Filkins του New Yorker, η σχέση των ΗΠΑ με τους Κούρδους είναι μία σχέση "σωτηρίας και εγκατάλειψης".