Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μαδούρο εναντίον αντιπολίτευσης για το φόνο βουλευτή του



Την αντιπολίτευση καθώς και τις παραστρατιωτικές κολομβιανές ομάδες κατέδειξε ως τους αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία βουλευτή της παράταξης του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

Ο 27χρονος βουλευτής Ρόμπερτ Σέρα και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί από εμφανή χτυπήματα με μαχαίρι την 1η Οκτωβρίου στο σπίτι τους στο Καράκας. Ο Σέρα ήταν μια μαχητική ηγετική προσωπικότητα στις τάξεις της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και εξελέγη βουλευτής το 2010. «Ξέρετε γιατί σκότωσαν τον Ρόμπερτ Σέρα;» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση με το σύνθημα «Ενάντια στην τρομοκρατία». «Για να μας φιμώσουν! Οι φασίστες της Δεξιάς είναι φοβισμένοι από τους νέους επαναστάτες», δήλωσε ο Μαδούρο που ήταν ντυμένος με μια φόρμα στα χρώματα της Βενεζουέλας

Τις κατηγορίες του προέδρου της Βενεζουέλας απέρριψε η αντιπολίτευση της χώρας. Ο Τζέσους Τορεάλμπα, γενικός γραμματέας της συμμαχίας της αντιπολίτευσης ανέφερε σε δήλωσή του στο Καράκας ότι πολύ περισσότερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα βάσανα της χώρας της Νότιας Αμερικής η οποία μαστίζεται από κύμα βίας και εγκληματικότητας και στην ανάγκη να βρει την κοινωνική ειρήνη.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία δείχνουν πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο.