Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γαλλία: Αποσύρθηκε το φουσκωτό ερωτικό βοήθημα που τοποθέτησε καλλιτέχνης σε κεντρική πλατεία



Στο «έργο τέχνης» του αμερικανού δεν άργησαν να σημειωθούν οι πρώτοι βανδαλισμοί, με συνέπεια να το αποσύρει άρον – άρον.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Γαλλία ο αμφιλεγόμενος αμερικανός καλλιτέχνης Πολ Μακάρθι, ο οποίος τοποθέτησε στη φημισμένη Place Vendome αντί Χριστουγεννιάτικου δέντρου μια... πράσινη φουσκωτή σφήνα (butt plug και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...), δηλαδή ένα τεράστιο φουσκωτό ερωτικό βοήθημα ενόψει των επικείμενων Χριστουγέννων!

Στο «έργο τέχνης» του αμερικανού δεν άργησαν να σημειωθούν οι πρώτοι βανδαλισμοί, με συνέπεια να το αποσύρει άρον – άρον.

Συγκεκριμένα, το ύψους 24 μέτρων φουσκωτό «έργο τέχνης» δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους βανδάλους τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι οποίοι έκοψαν τα καλώδια που το συγκρατούν στη θέση του και αποσύνδεσαν την αντλία ηλίου που το κρατούσε «στο ύψος του» με αποτέλεσμα να μαλακώσει και να πέσει.

Καταδικάζοντας τους βανδαλισμούς, ο Μακάρθι δήλωσε στους γάλλους δημοσιογράφους ότι «αντί το έργο να αποτελέσει βαθιά αντανάκλαση για τα αντικείμενα ως φόρμα έκφρασης και πολύπλευρων μηνυμάτων, γίναμε μάρτυρες βίαιων αντιδράσεων».