Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συρία: Τουλάχιστον 30 παιδιά νεκρά από διπλή βομβιστική επίθεση -Συγκλονιστικό βίντεο



Στους 56 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση έξω από σχολείο της περιοχής

Συγκλονίζουν οι εικόνες που ταξιδεύουν από τη Χομς της Συρίας, που συγκλονίστηκε από διπλή βομβιστική επίθεση σκορπώντας το θάνατο.

Τουλάχιστον 30 είναι τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ακόμα εννέα είναι τα θύματα στην περιοχή Εκρεμάχ, ωστόσο άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 45 παιδιά νεκρά.

Ο τρομοκράτης οδήγησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά σε σχολείο, ενώ ο δεύτερος μηχανισμός πυροδοτήθηκε ενώ οι γονείς αναζητούσαν με αγωνία τα παιδιά τους ανάμεσα στα συντρίμμια του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη βόμβα πυροδοτήθηκε ενώ τα παιδιά έφευγαν από το σχολείο, ενώ η δεύτερη προκάλεσε ακόμα περισσότερα θύματα και έσπειρε τον πανικό.

«Γρήγορα, γρήγορα. Στο νοσοκομείο», φώναζε ένας άνδρας σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ ένας δεύτερος απεικονίζεται να κρατάει το παιδί του στα χέρια του.

Σε αυτό δύο κορίτσια κλαίνε και ένα αγοράκι ουρλιάζει, ενώ ενήλικες τρέχουν πανικόβλητοι και αυτοκίνητα απεικονίζεται να φλέγονται.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο τουλάχιστον 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση, ενώ δεν υπάρχει άμεση ανάληψη ευθύνης, αν και ανάλογες επιθέσεις έχει πραγματοποιήσει το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα