Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Πατριάρχης Σερβίας κατά του gay pride



Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος στρέφεται με σφοδρότητα κατά της παρέλασης υπερηφάνειας (gay pride) που διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, για την οποία ήδη υπάρχουν απειλητικά μηνύματα από εξτρεμιστικές ομάδες.

Το tilegrafos.gr μεταφέρει τις σημερινές δηλώσεις του Πατριάρχη Ειρηναίου, σύμφωνα με τις οποίες χαρακτηρίζει αυτή την πορεία "εκδήλωση ντροπής", που θα επισκιάσει με την ανηθικότητά της τη Σερβία - η οποία δεν αποδέχεται τέτοιες σεξουαλικές παρεκτροπές.Οι διοργανωτές επιμένουν να πραγματοποιήσουν αυτή την εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή, παρά τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν το 2010 κατά των ομοφυλόφιλων, όταν ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, αφήνοντας περισσότερους από 100 τραυματίες. Ως αποτέλεσμα οι αρχές είχαν απαγορεύσει κάθε "παρέλαση υπερηφάνειας" για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις πιστεύουν ότι αυτό το γεγονός θα αποτελέσει ένα πρώτο τεστ της Σερβίας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα πλαίσια των επιδιώξεών της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.