Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γερμανία: Κάλεσμα σε προσευχή από τους μουσουλμάνους κατά του Ισλαμικού Κράτους



«Οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες δεν μιλούν στο όνομα του Ισλάμ, καταπατούν τις εντολές της θρησκείας μας», ανέφερε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας

Κάλεσμα στους πιστούς όλων των θρησκειών να συμμετάσχουν στις προσευχές της Παρασκευής ώστε να επιδειχθεί ένα ενωμένο μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους απηύθηναν πάνω από 2.000 τεμένη στη Γερμανία.

Οι τέσσερις σημαντικότερες οργανώσεις των μουσουλμάνων στη Γερμανία εκφράζουν ανησυχίες πως νεαροί Γερμανοί μουσουλμάνοι εντάσσονται στο ΙΚ και επιστρέφουν ριζοσπαστικοποιημένοι μαχητές, κάτι που εγείρει απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες δεν μιλούν στο όνομα του Ισλάμ, καταπατούν τις εντολές της θρησκείας μας, οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας, στη θρησκεία μας», ανέφερε ο Αϊμάν Μαζιέκ, επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Την ίδια ημέρα θα διοργανωθούν πορείες ειρήνης σε διάφορες πόλεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, περιλαμβανομένων του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και του δημάρχου του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 400 Γερμανοί έχουν ενταχθεί και πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η οργάνωση τίθεται εκτός νόμου στη χώρα του την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους περίπου 4 εκατ. μουσουλμάνους της Γερμανίας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τις προσπάθειες των τζιχαντιστών να στρατολογούν μέλη, ειδικά μέσω Διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι ένας 20χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι είχε ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία δικάζεται στη Φραγκφούρτη από την περασμένη Δευτέρα.