Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Κέντρο ελέγχου διαβατηρίων» ξεφύτρωσε στα σύνορα της Σκωτίας



Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η μάχη μεταξύ των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και των αντιπάλων της θα είναι στήθος με στήθος

Δυο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος όπου θα κριθεί η παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα σύνορα της χώρας έχει ξεφυτρώσει «κέντρο ελέγχου διαβατηρίων».

Οι οδηγοί που διέρχονται από το Carter Bar - το σημείο στο οποίο ο αυτοκινητόδρομος A68 διασχίζει τα σύνορα Αγγλίας-Σκωτίας κοντά στην πόλη Jedburgh- έκλπηκτοι αντικρίζουν τις πικακίδες με την ένδειξη «Σκωτσέζικη Υπηρεσία Διαχείρισης Συνόρων». Ακριβώς από κάτω και μέσα σε κόκκινο φόντο αναγράφεται η επομένη του δημοψηφίσματος, η 19η Σεπτεμβρίου, η ημέρα δηλαδή που θα ανοίξουν τα σύνορα της ανεξάρτητης Σκωτίας.

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι η «μακέτα» των συνόρων ήταν έργο φαρσέρ. Ο Jon Parker Lee ένας φωτογράφος από το Μάντσεστερ και εμπνευστής της φάρσας είπε: «Δεν παίρνουμε τη θεέση καμιάς πλευράς. Είμαστε απλά ενωμένοι».

Την ίδια ώρα οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι που ζουν και δραστηριοποιούνται κοντά στα σύνορα έχουν έναν λόγο παραπάνω να ανησυχούν, καθώς θα επηρεαστεί άμεσα η καθημερινότητά τους.

Μέχρι στιγμής, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η μάχη μεταξύ των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και των αντιπάλων της θα είναι στήθος με στήθος.