Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυστραλία: Αφαίρεση όγκου εγκεφάλου από...χρυσόψαρο



Οι ιδιοκτήτες του Τζορτζ του χρυσόψαρου απευθύνθηκαν σε κτηνίατρο για να σώσουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο 

Πώς αντιδρά ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου όταν μαθαίνει ότι ο αγαπημένος του φίλος υποφέρει από σοβαρή ασθένεια; Προσπαθεί να βρει την ιδανική λύση για να θεραπευθεί και ακούει προσεκτικά τις προτάσεις του γιατρού.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν, λοιπόν, και οι Αυστραλοί ιδιοκτήτες ενός…χρυσόψαρου. Το ζευγάρι από τη Μελβούρνη έσπευσε στον κτηνίατρο γιατί ο αγαπημένος τους φίλος, ονόματι Τζορτζ, υπέφερε από καρκίνο εγκεφάλου, ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί.

Όταν ο γιατρός τους πρότεινε την επέμβαση ή την ευθανασία ως μοναδικές επιλογές, οι ιδιοκτήτες του Τζορτζ δεν το σκέφτηκαν δύο φορές, ζητώντας από τον γιατρό να χειρουργήσει τον μικρό φίλο τους.

Ο κτηνίατρος Τρίσταν Ριτς, εξέτασε το χρυσόψαρο και κατέληξε ότι ο όγκος στον εγκέφαλο απειλούσε τη ζωή του, επομένως η εγχείρηση ήταν η μόνη λύση, ενώ το κόστος της κυμάνθηκε στα 150 ευρώ.

Ωστόσο, το κόστος δεν ήταν πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες του Τζορτζ, τον οποίο είχαν στην τεχνητή λίμνη τους τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν ένα ψάρι, ήθελαν αυτό το ψάρι», δήλωσε ο Ριτς και συμπλήρωσε πως όταν έχει κάποιος ένα κατοικίδιο τότε πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να το φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί.

Έτσι, ο Τζορτζ υποβλήθηκε σε γενική αναισθησία, χάρη σε δοχείο με νερό που περιείχαν αναισθητικό, ενώ ήταν διασωληνωμένος και λίγη ώρα αργότερα ο γιατρός μπόρεσε να αφαιρέσει τον όγκο που προκαλούσε πολλά προβλήματα, καθώς δε μπορούσε να κολυμπήσει, δεν έτρωγε και δεχόταν επίθεση από τα υπόλοιπα ψάρια της λίμνης.

Η ιδιοκτήτριά του, Λιν Όρτον, δήλωσε πως δε μπορούσε να βλέπει τον Τζορτζ να υποφέρει. «Μας αρέσει να καθόμαστε δίπλα στη λίμνη και να κοιτάμε τα ψάρια», είπε η Όρτον στην Herald Sun της Μελβούρνης. «Δεν είναι απλώς πράγματα μέσα στο νερό, είναι προσωπικότητες», τόνισε.