Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: Δεν θα είμαι υποψήφιος



Τέλος στις πληροφορίες που τον έφεραν να υποβάλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας έβαλε με μήνυμα του στο Twitter ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Οι λεγόμενες "προεδρικές" εκλογές στα κατεχόμενα προγραμματίζονται για τον Απρίλιο του 2015. Ο κ. Ταλάτ δηλώνει ότι θα στηρίξει τον υποψληφιο που θα προτείνει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα (ΡΤΚ).

Μετά την εξέλιξη αυτή θεωρείται σίγουρο ότι υποψήφια θα είναι η Σιμπέλ Σιμπέρ η οποία είναι "πρόεδρος" της λεγόμενης "βουλής" του ψευδοκράτους. Η κα Σιμπέρ είχε διατελέσει και για τρεις μήνες "πρωθυπουργός". Ενδιαφέρον για την λεγόμενη "προεδρία" του ψευδοκράτους εκ μέρους του ΡΤΚ επιδεικνύουν και ο λεγόμενος "υπουργός" εξωτερικών Οζντίλ Ναμί και ο "πρωθυπουργός" Οζκάν Γιοργκατζίογλου.

Από το χώρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο Ντερβίς Έρογλου. Ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του είναι το Μουσταφά Ακιντζί, ιδρυτής του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης.