Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αλβανία: Πυρά κατά ελικοπτέρων από ομάδα εμπόρων ναρκωτικών



Επρόκειτο να πάρουν μέρος σε επιχείρηση για την καταστροφή χασισόδεντρών
Δύο ελικόπτερα της αλβανικής αστυνομίας και του στρατού, δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από ομάδα λαθρεμπόρων ναρκωτικών, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που στα ελικόπτερα επρόκειτο να επιβιβαστεί ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις για την καταστροφή εκτάσεων με χασισοδεντρα, στην περιοχή της Σκόδρας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Το πρώτο ελικόπτερο, τύπου ΒΟ105, χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες, στον έλικα, στην ουρά, και στη δεξαμενή καυσίμων, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους επιβαίνοντες. Το δεύτερο ελικόπτερο, τύπου Cougar, δέχθηκε μια σφαίρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης ζημία, χωρίς να κινδυνεύσουν ο πιλότος και οι αστυνομικοί.

Να σημειωθεί, ότι η αλβανική αστυνομία έχει ξεκινήσει εδώ και έξι ημέρες μεγάλη επιχείρηση, στο βόρειο τμήμα της χώρας, για την καταστροφή των χασισοφυτειών, σε ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο την περασμένη Τρίτη καταστράφηκαν περίπου 13.000 χασισοδέντρα, στην περιοχή Σκόνδρα, ενώ από την αρχή της επιχείρησης έχουν καταστραφεί 99.960.