Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ερντογάν: Το Ισραήλ διατηρεί ζωντανό το πνεύμα του Χίτλερ



Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε και πάλι στην κυβέρνηση Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζει τη ρητορική του κατά του Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφού τις προηγούμενες ημέρες άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Νετανιάχου και χαρακτήρισε ναζιστική τη στρατιωτική επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, επανέρχεται με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στους υποστηρικτές του ότι το Ισραήλ διατηρεί ζωντανό το πνεύμα του Αδόλφου Χίτλερ, με την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή.

«Διαπράττετε όλων των ειδών τις ενέργειες κατά της ανθρωπότητας, βομβαρδίζετε αδιακρίτως μία πόλη από τον ουρανό. Έπειτα με θράσος κατηγορείτε τους άλλους ως αντισημίτες όταν σας λένε να σταματήσετε», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η ισραηλινή γενοκτονία παραπέμπει στο Ολοκαύτωμα του Χίτλερ γιατί [οι Ισραηλινοί] δρουν στο ίδιο επίπεδο ανηθικότητας με τον Χίτλερ. Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στους Ναζί και τον Χίτλερ και όσα κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση αυτή τη στιγμή;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία και δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτό.

Όσο για το βραβείο που του είχε απονεμηθεί από την αμερικανοεβραϊκή οργάνωση, το οποίο ζήτησε πίσω ο πρόεδρος του συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε: «Αν συνεχίζετε να υποστηρίζετε αυτή την παραβίαση, τότε μπορείτε να πάρετε και να το βάλετε εκεί που ξέρετε».