Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νιγηρία: Nεαρή γυναίκα ανατινάχτηκε στο Πολυτεχνείο του Κάνο - Έξι νεκροί



Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας με δράστη γυναίκα μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή αυτή

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Κάνο της βόρειας Νιγηρίας όταν μια έφηβη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε ένα πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας με δράστη γυναίκα μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή αυτή.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάικ Ομέρι είπε ότι η επίθεση αυτή έγινε γύρω στις 14:30, τοπική ώρα, στην Πολυτεχνική Σχολή του Κάνο. "Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν", πρόσθεσε, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον επτά.

Η νεαρή κοπέλα είχε εντοπιστεί στην πύλη της Σχολής, όμως κατάφερε να διεισδύσει στο κτίριο πριν να την σταματήσουν και έφτασε στο κτίριο της διοίκησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Μαγκάτζι Μάτζια. Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ανατινάχθηκε κοντά σε μια ομάδα νεαρών που διάβαζαν ένα σημείωμα στον πίνακα ανακοινώσεων.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα αυτή επίθεση, μολονότι η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, που επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία, έχει κατ΄ επανάληψη βομβαρδίσει το Κάνο. Η χρησιμοποίηση γυναικών για επιθέσεις αυτοκτονίας αυτή είναι μια καινούρια τακτική για την πόλη αυτή, αλλά περιστασιακά η οργάνωση έστελνε γυναίκες σε τέτοιες "επιχειρήσεις" σε άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Την Δευτέρα δύο γυναίκες ανατινάχτηκαν σε μια εμπορική έκθεση και σε ένα βενζινάδικο στο Κάνο σκοτώνοντας έναν άνθρωποι και τραυματίζοντας άλλους έξι. Την Κυριακή άλλη μια γυναίκα είχε ανατιναχτεί βάζοντας στο στόχαστρο αξιωματικούς της αστυνομίας, χωρίς όμως να πετύχει τον στόχο της.