Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Air Algerie: Οι πιλότοι πίστεψαν ότι είχαν αποφύγει την καταιγίδα



Tο αεροπλάνο έπεσε από ύψος 10.000 μέτρων στο μηδέν σε διάστημα τριών λεπτών δήλωσε αξιωματούχος της Μπουργκίνα Φάσο που συμμετέχει στις έρευνες

Την εκτίμηση ότι οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Air Algerie που συνετρίβη στο Μάλι πίστεψαν ότι είχαν αποφύγει την καταιγίδα εξέφρασε ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Μπουρκίνα Φάσο, στρατηγός Γκίλμπερτ Ντιεντιερέ.

«Ίσως ο πιλότος πίστεψε ότι είχε την είχε αποφύγει εντελώς (την κακοκαιρία) και θέλησε να επιστρέψει στην κανονική του πορεία», σχολίασε ο Ντιεντιερέ σύμφωνα με τον ιστότοπο του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI επικαλούμενος τα στοιχεία από τα ραντάρ. «Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το αεροπλάνο έκανε αυτόν τον ελιγμό», πρόσθεσε.

Ο Ντιεντιερέ επεσήμανε ότι η τελευταία επαφή με το αεροπλάνο ήταν στις 01:47 ώρα Γκρίνουιτς, όταν αυτό πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η συντριβή σημειώθηκε στις 01:50.

«Αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο έπεσε από ύψος 10.000 μέτρων στο μηδέν σε διάστημα τριών λεπτών, που είναι μια απότομη πτώση για ένα αεροσκάφος αυτού του μεγέθους», πρόσθεσε.

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για την πτώση του αεροσκάφους, όμως πιστεύουν ότι οι κακές καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο δυστύχημα.

Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν βρεθεί και μεταφερθεί στη Γαλλία, όπου θα εξεταστούν από ειδικούς. Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.