Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χάρη σε «ατίθασο επιβάτη»



Το συνόδευσαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 για να προσγειωθεί αναγκαστικά στο Τορόντο

Πτήση της Sunwing λίγη ώρα μετά την απογείωσή της χρειάστηκε να επιστρέψει στο Τορόντο, για αναγκαστική προσγείωση, συνοδευόμενη μάλιστα από δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Για την αναγκαστική προσγείωση ευθύνεται «ατίθασος επιβάτης» που προκάλεσε ανησυχία στους πιλότους.

Ειδικότερα, η πτήση 772 απογειώθηκε από την πόλη του Παναμά, την Παρασκευή το πρωί, αλλά βρέθηκε στον αέρα μόνο για 45 λεπτά, προτού κάνει μεταβολή και γυρίσει για αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Οι εκπρόσωποι της Sunwing λένε πως «απείθαρχος επιβάτης» εξαπέλυε απειλές, πολλές από τις οποίες αφορούσαν στην ασφάλεια του αεροπλάνου. Οι πιλότοι ενεργοποίησαν το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και επέστρεψαν στο Τορόντο.

Μάλιστα, δύο αμερικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 απογειώθηκαν από το Τολέδο, στο Οχάιο, και βρήκαν στον αέρα το αεροσκάφος της Sunwing για να το συνοδεύσουν με ασφάλεια, πίσω, στο Τορόντο.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, ένας επιβάτης του αεροπλάνου δήλωσε ότι πέντε-έξι υπαλλήλοι ανέβηκαν με όπλα στο αεροπλάνο για να... κατεβάσουν τον απείθαρχο επιβάτη. Ο επιβάτης συνελήφθη από την αστυνομία και βρίσκεται υπό κράτηση.

Το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από Δυτική Βιρτζίνια, όταν οι πιλότοι αποφάσισαν την αναγκαστική προσγείωση. Μέσα επέβαιναν 181 άτομα, δύο βρέφη, δύο πιλότοι και τέσσερις αεροσυνοδοί.