Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ουκρανία: Βρίσκουν ακόμη συντρίμμια και σορούς σε δέντρα και χωράφια(Φωτο)



Ολλανδία και Αυστραλία ζητούν πρόσβαση στο σημείο συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους

Μπορεί να έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο, οι ομάδες ερευνών αλλά και απλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ντονέτσκ εξακολουθούν να βρίσκουν συντρίμμια της πτήσης MH17 και πτώματα σε χωράφια, ακόμη και πάνω σε δέντρα.

Την Πέμπτη εντοπίστηκε, σχεδόν άθικτο, ένα «τεράστιο» κομμάτι του αεροσκάφους, σε δασική περιοχή, όχι πολύ μακριά από το σημείο συντριβής, ενώ οι ομάδες διάσωσης βρήκαν και άλλες σορούς, την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα αναρωτιέται γιατί χρειάστηκαν τόσες ημέρες για να ξεκινήσουν διεξοδικές έρευνες.

Πάντως, Ολλανδία και Αυστραλία ζητούν πρόσβαση στο σημείο συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους και ήδη διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση του Κιέβου για την αποστολή αστυνομικών τους δυνάμεων στο σημείο της συντριβής, το οποίο ελέγχεται από φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής περίπου 200 σοροί έχουν μεταφερθεί στο Χάρκοβο, το οποίο ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση. Τα πρώτα φέρετρα με σορούς θυμάτων έφθασαν στην Ολλανδία αεροπορικώς την Τετάρτη και θα ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης στοιχείων.