Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τραυματίες και στη δυτική όχθη στη Ραμάλα



Συμπλοκές ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους στο στρατιωτικό σημείο έλεγχου Καλάντια .Παλαιστίνιοι από όλη την Δυτική όχθη προσπάθησαν να σπάσουν τα οδοφράγματα για να περάσουν στην Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν και να διαμαρτυρηθούν για την σφαγή του λαού τους στην Γάζα.

Μεγάλη συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία  Μανάρα της Ραμάλας είχε πυροδοτήσει την διάθεση των Ισραηλινών στρατιωτών.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι από την Δυτική όχθη κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να διαδηλώσουν για τις σφαγές του λαού τους και τον άδικο πόλεμο που για άλλη μια φορά έπνιξε στο αίμα την Παλαιστίνη .

Με τα πόδια έφτασαν από την πόλη στα σύνορα με την Ιερουσαλήμ στο λεγόμενο Καλάντια κοντά στους καταυλισμούς   από όπου για να περάσει κανείς χρειάζεται άδεια κι έλεγχο.

Όμως εκείνοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας προσπάθησαν να περάσουν αγνοώντας και τον έλεγχο των στρατιωτών και τον κίνδυνο που διέτρεχαν .

Όταν έφτασαν στο σημείο οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να ακρωτηριασθούν κυρίως νέοι που ήταν στο μπροστινό μέρος της πορείας.