Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε η Σουδανή χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο



Όταν η ίδια έφτασε στο αεροδρόμιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής»

Στην Ιταλία βρέθηκε την Πέμπτη η Σουδανή χριστιανή που είχε αρχικά καταδικαστεί σε θάνατο για αποστασία και αργότερα της δόθηκε χάρη. Η 27χρονη Μάριαμ έφτασε στη χώρα, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λάπο Πιστέλι, ενώ κατέφυγε στην Ιταλία για να γλιτώσει τη θανατική ποινή. Μάλιστα, ο Λάπο Πιστέλιανάρτησε μια φωτογραφία του με τη Σουδανή και τα παιδιά της στο λογαριασμό του στο Facebook, γράφοντας: «Αποστολή εξετελέσθη».

Η Meriam Yahia Ibrahim Ishag -όπως είναι το όνομά της- πέταξε στη Ρώμη με την οικογένειά της μετά από περισσότερο από ένα μήνα κράτησης στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.  Όταν η ίδια έφτασε στο αεροδρόμιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής».

Η Σουδανή χριστιανή συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο στην κατοικία του στο Βατικανό αμέσως μετά την άφιξή της.

«Ο Πάπας την ευχαρίστησε για την πίστη της», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι. Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα, είχε ως στόχο να αναδείξει «την αλληλεγγύη σε όλους εκείνους που υποφέρουν για την πίστη τους», πρόσθεσε.