Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λιβύη: Νέες μάχες με εννέα νεκρούς στη Βεγγάζη



Κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον ισλαμιστών για ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι - Στις μάχες ενεπλάκησαν αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 19 να τραυματιστούν. Ειδικότερα, κυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκδιώξουν ισλαμιστές αντάρτες από την πόλη της ανατολικής Λιβύης, όπου βρίσκεται στρατηγικής σημασίας λιμάνι, κι έτσι ξεκίνησαν οι συγκρούσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Στις μάχες που σημειώθηκαν αργά το βράδυ ενεπλάκησαν αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις. Οι συγκρούσεις ακολούθησαν μία εβδομάδα σφοδρών μαχών ανάμεσα στους ισλαμιστές, άλλους πρώην αντάρτες και στρατεύματα πιστά στην κυβέρνηση στη Βεγγάζη και στην Τρίπολη.

Οι μάχες αυτές χαρακτηρίστηκαν από τις πιο σφοδρές που έχουν γίνει μετά το 2011 και την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. Σποραδικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Τρίπολη, ωστόσο δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.