Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Euroworking Group



Euroworking Group: Πλειστηριασμούς και ο κατώτατος μισθός στο μενού

Μια πρώτη, σύντομη συζήτηση για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών στην Αθήνα που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού EuroWorking Group, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης.



Eurogroup: Το προσχέδιο της απόφασης για την Ελλάδα

Στους υπουργούς Οικονομικών μεταφέρονται οι αποφάσεις για το χρέος, όπως η παράταση περιόδου χάριτος, η επιμήκυνση των ωριμάνσεων του προγράμματος EFSF και το ποσό για το μαξιλάρι που θα διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με το έγγραφο του Euroworking Group, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί και φέρνει στην δημοσιότητα αποκλειστικά η εφημερίδα Καθημερινή.

 

EuroWorking Group: Χωρίς απόφαση για την υποδόση των 800 εκατ.

Tο πρώτο «πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος άναψαν μετά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) που συνεδρίασαν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).



ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφωνία στο Eurogroup «έβγαλε» το EuroWorking Group

Συμφωνία έβγαλε, κατά πληροφορίες, η συνεδρίαση του Euro Working Group, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και αποτελεί τον προάγγελο των απογευματινών εξελίξεων στο Εurogroup.



Το «πράσινο φως» του EuroWorking Group πήρε η έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα

Την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό EuroWorking Group χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εν λόγω πηγή ανέφερε επίσης πως κατά την πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, η οποία θα συνεχιστεί σε επίπεδο υπουργών σήμερα το απόγευμα.