Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ο Καναδάς αντιμέτωπος με τις πρώτες πυρκαγιές της χρονιάς

Δεκάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στον δυτικό Καναδά τις τελευταίες ημέρες, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξαιρετικά επικίνδυνης περιόδου στην περιοχή, που πλήττεται από φοβερή ξηρασία, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία των αρχών ενόψει του δυνητικά «καταστροφικού» καλοκαιριού.



Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Μπάιντεν για τη βοήθεια των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του για το νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα του, το οποίο ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται να φθάσει "γρήγορα" στους στρατιώτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο μέτωπο.



Οι ΗΠΑ καταδικάζουν επίθεση από το Ιράκ εναντίον βάσης τους στη Συρία, την προσάπτουν στο Ιράν

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης στο έδαφος της Συρίας από το έδαφος του Ιράκ, την ευθύνη για την οποία επέρριψαν στο Ιράν.



13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπό κράτηση στην Ιταλία, για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων

Δεκατρείς φύλακες σε κέντρο κράτησης ανηλίκων συνελήφθησαν κατ’ εντολή εισαγγελέα χθες Δευτέρα στην Ιταλία, καθώς κατηγορούνται πως διέπραξαν σειρά επιθέσεων σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων κι ότι υπέβαλαν πολλούς σε βασανιστήρια στο Μιλάνο (βόρεια)· άλλοι οκτώ συνάδελφοί τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.



Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ν/σ για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για την απέλαση στη Ρουάντα αιτούντων άσυλο που εισήλθαν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA).