Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Σουηδία: Δωρεάν αστικές μετακινήσεις στους λαθρομετανάστες για να... ενταχθούν στην κοινωνία



Να εντάξει τους λαθρομετανάστες όσο το δυνατό γρηγορότερα και πιο ομαλά, μέσα από ένα σχέδιο δωρεάν μεταφοράς τους, επιχειρεί η κυβέρνηση της Σουηδίας. Στόχος να ενσωματωθούν το δυνατό συντομότερα και να καταπολεμηθεί η διχόνοια αλλά και η απομόνωση.

Οι τοπικές αρχές της επαρχίας Kalmar αποφάσισαν να χορηγήσουν πάσο για δωρεάν μεταφορά των λαθρομεταναστών με λεωφορεία μέσα στην πόλη και στα περίχωρα, ώστε να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και να ενσωματωθούν σε αυτή!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας, «The Local», το τοπικό συμβούλιο της επαρχίας Kalmar, που βρίσκεται στα νότια της χώρας, πήρε αυτή την απόφαση, ώστε οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται σε μια αγροτική απομακρυσμένη περιοχή, 28 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν έξω από την κοινότητά τους και να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία.

Ο Lars Borgemo, διευθυντής του γραφείου μετανάστευσης στην μικρή σουηδική πόλη Hogsby, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της δωρεάν μεταφοράς των λαθρομεταναστών με λεωφορεία στην επαρχία Kalmar, είναι στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος της κυβέρνησης, με στόχο να  δοθεί ένα τέλος στην απομόνωση των μεταναστών, που συνήθως διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας και περιμένουν να τους δοθεί άσυλο.

Η Σουηδία είναι η χώρα της Ευρώπης που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών κάθε χρόνο σε σχέση με τον πληθυσμό της. Με πληθυσμό κάτω από δέκα εκατομμύρια κατοίκους μόνο για το 2015 υπολογίζεται ότι η Σουηδία θα δεχθεί 74.000 λαθρομετανάστες.