Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα που κάλπαζαν ελεύθερα στους δρόμους του Λονδίνου

Δύο από τα άλογα του βρετανικού στρατού τα οποία απέδρασαν χθες και κάλπαζαν ελεύθερα κέντρο του Λονδίνου προκαλώντας αναστάτωση και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, βρίσκονται σήμερα σε «σοβαρή κατάσταση», ανέφερε βρετανός υφυπουργός.



G20: Πρωτοβουλία της Βραζιλίας για παγκόσμιο φόρο στους πιο πλούσιους. Στηρίζουν Γερμανία Ισπανία και Ν.Αφρική

Στο σχέδιο επιβολής παγκόσμιου φόρου στους πιο πλούσιους, το οποίο πρότεινε η Βραζιλία με την ευκαιρία της ανάληψης από τη χώρα της προεδρίας της G20, συμφώνησαν η Γερμανία, η Ισπανία και η Νότια Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει ήδη δηλώσει ότι συμφωνεί.



Αμερικανοί αναλυτές προεξοφλούν την νίκη της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο

Στην σκιά της έγκρισης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενός ακόμη υψηλού πακέτου βοήθειας πρός την Ουκρανία, αρκετοί Αμερικανοί αναλυτές πάνω στα ζητήματα τηςεξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως τελικά ο νικητής θα είναι η Ρωσία. 

 «Η καθυστέρηση κόστισε πολύ», σχολιάζει ο Γκάρετ Μάρτιν, ερευνητής του American University της Ουάσινγκτον.



Αίγυπτος: Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση με το Ισραήλ σχετικά με σχέδια εισβολής στη Ράφα

Ο επικεφαλής της Αιγυπτιακής Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ντίαα Ρασουάν, διέψευσε κατηγορηματικά όσα δημοσιεύτηκαν σε αμερικανική εφημερίδα ότι η Αίγυπτος είχε συζητήσει με την ισραηλινή πλευρά τα σχέδιά της για την προγραμματισμένη εισβολή στη Ράφα.



Σίδνεϋ: Ένας Βετεράνος Ελληνοκύπριος 103 ετών επικεφαλής της παρέλασης των ANZAC

Ένας Ελληνοκύπριος 103 ετών θα είναι επικεφαλής του Τμήματος της Κυπριακής Κοινότητας Αυστραλίας στη σημερινή παρέλαση για το ANZAC Day στο Σίδνεϋ.



UNIFIL: Οι εντάσεις συνεχίζονται στο νότιο Λίβανο

«Η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) μας ενημέρωσε ότι οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στο νότιο μέρος της χώρας", ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, τονίζοντας ότι οι καθημερινές ανταλλαγές πυρών (σ.σ.