Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 26. Απριλίου 2017

Χιονισμένοι «Φρουροί Πύλης» στο ΓΕΑΗ πυκνή χιονόπτωση που κάλυψε τον Αττικό ουρανό το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, δημιούργησε εικόνες που οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου είχαν πολλά χρόνια να αντικρίσουν.

Αυτό που σίγουρα όμως δεν έχουμε ξαναδεί είναι τα αεροσκάφη που εκτελούν καθήκοντα «Φρουρού Πύλης» (Gate Keepers) στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σε αυτή την ..«μορφή». 

Βγαλμένα λες, σαν από μια άλλη πραγματικότητα, το Dassault Mirage F-1CG και το Northrop F-5A Freedom Tiger που έχουν τοποθετηθεί σε δεσπόζουσα θέση στο στρατόπεδο Παπάγου, ήταν πλήρως καλυμμένα από χιόνι στις άνω πτερυγικές επιφάνειες και την άτρακτο, συνθέτοντας με την χαμηλή πρωινή νέφωση, μια πρωτόγνωρη εικόνα.

Προασπίζοντας επί δεκαετίες τους ουρανούς του Αιγαίου, σήμερα στέκουν περήφανα, στραμμένα προς τον ουρανό προτρέποντας όλους μας να έχουμε «πάντα το κεφάλι ψηλά»! Ακόμη και σε «δύσκολους καιρούς»

Συγχαρητήρια στο γραφείο Τύπου του ΓΕΑ για την εξαιρετική (πρωινή) λήψη και διάθεση των πραγματικά εκπληκτικών αυτών φωτογραφιών.