Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Σε ευχαριστώ ω Ευρωπαϊκή Ενωση



Στο πλέγμα των διαπιστώσεων που με ακρίβεια κάνουμε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη συμβολή της Ευρωπαικής Ένωσης στη καθημερινή μας ζωή, την οικονομική μας κατάσταση, τη πολιτική μας αυτοτέλεια, την ψυχική  και πνευματική  μας ισορροπία.

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε διαμορφώσει χαρακτήρα και ιδιότητες που έχουν παγιωθεί μέσω των αιώνων, έχουμε κατακτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ήθη, "εθιμα, διακριθήκαμε για τον ηρωισμό μας σε δύσκολες πολεμικές περιόδους, για το δαιμόνιο της φυλής μας κάτω από κατοχικό ζυγό, αναδείξαμε πολιτισμό που θαυμάζεται ακόμη, δημιουργήσαμε μία εκπληκτική γλώσσα, πλούσια σε νοήματα που χρησιμοποιείται σε όλες τις επιστήμες, κτίσαμε προσωπικότητα που  είναι δύσκολο να διερευνηθεί, σαν λαός είναι απίθανο να ταξινομηθούμε.

Από την άλλη πλευρά οι προδοσίες, οι εμφύλιοι πόλεμοι, η αναξιοκρατία, η μετριοκρατία, η διαφθορά, η δωροδοκία μας έπνιξαν, μας πλημμύρησαν, μας βύθισαν.

Όντας διαφορετικοί, σταθήκαμε όρθιοι στη γωνία, τιμωρημένοι σαν σχολιαρόπαιδα, απολογούμενοι πάντοτε στη διεθνή κοινότητα, στα μεγάλα κέντρα εξουσίας, με κάκιστη εξωτερική πολιτική, ανίκανη να υπερασπισθεί τα συμφέροντά μας και να περιφρουρήσει τα κεκτημένα μας.

Και ω του θαύματος επενέβη η Ευρωπαική Ένωση, όπως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να μας αλλάξει το DNA , να μας προγραμματίσει, να μας στερήσει τα στοιχειώδη, να μας κάνει εσωστρεφείς, μελαγχολικούς, να μας φτάσει στα "ορια της αυτοκτονίας, να συμμαχήσει με τους εγχώριους ηγέτες, να μας κάνει ανελεύθερους, προβληματικούς, "ανεργους.

Με μεγάλη ευχέρεια ενέταξε στις τάξεις της γείτονες χώρες-χωρίς καμμία ύπαρξη προυπόθεσης ένταξης-κάτοικοι των οποίων έχουν κατακλύσει τη χώρα μας, επαιτώντας, κλέπτοντας, ληστεύοντας και πολλές φορές σκοτώνοντας.

Οι εμφύλιοι πόλεμοι αφρικανικών και χωρών της μέσης ανατολής , όπως και της Ασίας οδηγούν χιλιάδες απελπισμένους στη χώρα μας, όπου σύμφωνα με τις ευρωπαικές αποφάσεις η χώρα μας οφείλει να τους κρατήσει, διαλύοντας τον όποιο κοινωνικό ιστό είχε δημιουργήσει.

Οι επιθέσεις που θα εξαπέλυε ο Ευρωπαικός Βορράς, όπου τα ναρκωτικά, η πορνεία, η παιδοφιλία, η κτηνοβασία ζουν και βασιλεύουν, εναντίον του Ευρωπαικού Νότου, που παρά τα ελαττώματα, τις αδυναμίες, διατηρούσε κάποιες παραδοσιακές αξίες, είχαν προβλεφθεί και είχε επισημανθεί η διάθεση του αδηφάγου Βορρά για εκμετάλλευση του πτωχού Νότου.

Σίγουρα τα λάθη της χώρας μας συνέτειναν σε αυτή την καταστροφή, αλλά η τιμωρία μας από τους εταίρους μας είναι δυσανάλογη.

Εξ άλλου απατώνται οι αλλόφρονες Ευρωπαίοι εάν πιστεύουν ότι θα μας αλλάξουν.

Εμείς για πείσμα θα παραμείνουμε όπως γουστάρουμε.