Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΕΟΠΥΥ



Από την 1η Απριλίου σε ισχύ το «χαράτσι» στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Από την 1η Απριλίου οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δίνουν «χαράτσι» από 1 έως 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, καθώς θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για «δράσεις δημόσιας υγείας – ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ».



Δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταδικάστηκαν – Ενέκριναν συνταγές σε ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει

Καταδικάστηκαν δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ, επειδή ενέκριναν ιατρικές συνταγές για χορήγηση καθετήρων σε ασφαλισμένους, που είτε είχαν πεθάνει είτε δεν είχαν παθήσεις που να δικαιολογούν τη χρήση τους, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Οργανισμό.



ΕΟΠΥΥ: Παραπλανητικά SMS παραπέμπουν σε πλαστή ιστοσελίδα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των ασφαλισμένων σχετικά με τυχόν παραπλανητικά sms που αποστέλλονται στο κινητό με το λογότυπο του Οργανισμού. 

Σε συνέχεια ανάλογης ενημέρωσης από τις αρχές Οκτωβρίου, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει εκ νέου τους ασφαλισμένους για μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορεί να ζητούν προσωπικούς κωδικούς, όπως κωδικούς taxisnet.



Κλειστά αύριο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ – Πώς θα εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά

Κλειστά λόγω απογραφής θα είναι αύριο Παρασκευή (29/12) τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ετήσια απογραφή των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους και για αυτό το λόγο θα είναι κλειστά για το κοινό και δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.



Βασίλης Κικίλιας στον ΕΟΠΥΥ: «Βάλαμε τέλος στην ταλαιπωρία 2000 καρκινοπαθών»

Στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τη διάθεση ακριβών ογκολογικών φαρμάκων (ΦΥΚ) από τις ιδιωτικές κλινικές, χωρίς περιττή ταλαιπωρία των ασθενών με πολύωρες αναμονές στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.



Επίσκεψη Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα

Την κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα 5 Αυγούστου και ώρα 10:00, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Παναγιώτη Πρεζεράκο και υπηρεσιακά στελέχη.