Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

S.O.S. στον Ρώσο Πατριάρχη στέλνει η Ελλάδα!



Τα κηπευτικά μας σαπίζουν στα χωράφια. Δεν έφτανε ότι οι τιμές πώλησής δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής ήρθε και το αναμενόμενο ρωσικό εμπάργκο και έδωσε τη χαριστική βολή. Η μάλλον για να είμαστε πιο σαφείς, η ελληνική πολιτεία έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες της που λιώνουν μέσα στο λιοπύρι για να ένα κομμάτι ψωμί.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Η συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις περί   των συνεχόμενων κυρώσεων εις βάρος της ρωσίας με αφορμή του Ουκρανικό ζήτημα, έφερε την έκρηξη στον αγροτικό κόσμο που έχει χάσει πλέον το ύπνο του.

Τώρα κάνουμε εκκλήσεις ακόμα και στους θρησκευτικούς ηγέτες  της για να μας σώσουν. Πόσο επιπόλαιοι και επικίνδυνοι είναι τελικά οι κυβερνώντες αυτού του τόπου;

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή για να σώσει τα πεινασμένα τέκνα της υπαίθρου.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει με επιστολή της  την παρέμβαση του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου ώστε να μεσολαβήσει προς την ρωσική κυβέρνηση για να έχουμε ευνοικότερη μεταχείρηση ως προς την απαγόρευση της εισαγωγής των αγροτικών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές χώρες!

Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να ευοδώσει αλλά όταν το φίδι από την τρύπα θα πρέπει να το  βγάλει η ίδια η κυβέρνηση!

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος, κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ανεφέρθη στην εκδημία του Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου, ο οποίος επί τεσσαρακονταετίαν εποίμανε θεοφιλώς και θεαρέστως αυτήν την Ιερά Μητρόπολη της Μακεδονίας μας. Στην συνέχεια καλοσώρισε τον, κατά τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης, κληθέντα, εις αντικατάστασιν του εκδημήσαντος Μητροπολίτου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει Επιστολή προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, με την οποία θα ζητείται η παρέμβαση του ιδίου προς την Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση προς διευκόλυνση των Ελλήνων παραγωγών, που πλήττονται από την επιβολή του ρωσικού «εμπάργκο» προς τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Επίσης, κατά την σημερινή Συνεδρία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του «αντιρατσιστικού» Νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στην αυριανή Συνεδρία της Διαρκούς Ιερά Συνόδου.