Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου - Τραγική φιγούρα η σύζυγός του



Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, συγγενείς, αγαπημένα πρόσωπα και συνάδελφοι στον 50χρονο συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, που έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.


Το φέρετρο του αξιωματικού ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ πίσω ακολουθούσαν τα παιδιά του και η γυναίκα του με δάκρυα στα μάτια.  
 

Το «παρών» στην κηδεία στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υφυπουργό Δημήτρη Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στους επικήδειους που εκφωνήθηκαν, από τον Κίμωνα Καλεντερίδη, συνταγματάρχη, αρχηγό της τάξεως '89 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκκλησίου, Χρήστο Μπάγκο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος του Θωμά Αδάμου, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την προσφορά του.

Ο Θωμάς Αδάμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας (με καταγωγή από το Αρτεσιανό), είναι πατέρας τριών παιδιών (δύο σπουδάζουν και ένα στο Λύκειο). Ο 50χρονος επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο από τη Λάρισα όπου υπηρετούσε ως Διευθυντής σε νευραλγικό πόστο στην 1η Στρατιά.

Ο αξιωματικός διέμενε στην Καρδίτσα και καθημερινά πήγαινε για δουλειά στη Λάρισα. Η σύζυγός του, ολλανδικής καταγωγής, Klaasje J.J. Αδάμου - Kraaijenbrink είναι παιδίατρος – νεαγνολόγος και έχει ιατρείο στην Καρδίτσα.