Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στους 60.736 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα



"Πόσο αντέχουν ακόμη τα hotspots που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα;" Αυτό είναι το ερώτημα που έρχεται αμέσως στον νου όσων βλέπουν τα συνολικά νούμερα των προσφύγων-μεταναστών που επιβεβαιωμένα φιλοξενούνται σε κέντρα φιλοξενίας.

 

Ακόμη πιο απελπιστική, δυστυχώς, είναι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά, όπως παρατηρείται το εξής ανησυχητικό: οι πρόσφυγες έχουν φτάσει τις 14.173 όταν τα κέντρα φιλοξενίας μπορούν να φιλοξενήσουν έως 7.450 ανθρώπους... Συνολικά στη χώρα μας βρίσκονται πλέον 60.736πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακόμα, 153 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, καθώς συνεχίζονται οι ροές προς τη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια παρά τη σταδιακή επιδείνωση του καιρού.

Την ίδια στιγμή όμως, με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρούν οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύτηκε Τετάρτη.

Με αργούς ρυθμούς προχωρά και το σχέδιο των Βρυξελλών για μεταφορά 160.000 προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. με βάση πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια.