Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο μικροσκόπιο της εφορίας ο Βασίλης Τερλέγκας: Τραγουδούσε σε συνεργείο ΙΧ που λειτουργούσε ως… club!



Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις - και μάλιστα σοβαρές - σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφορά στο χώρο που τραγούδησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης, στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.!

Αυτό είναι το λιγότερο. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα, αλλά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια. Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, πέρα από το… ξεσκόνισμα στο Β. Τερλέγκα και στους λοιπούς βάρδους, κακό μπελά βρήκε και η επιχείρηση. Κι αυτό γιατί μπορεί το νέο πρόστιμο- πρεμιέρα χθες- να είναι μόλις 250 ευρώ, αλλά ο επιχειρηματίας μπήκε στη «μαύρη» λίστα και θα περάσει από «κόσκινο» για όλα τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο να διαπιστωθούν ενδεχόμενες παραβάσεις στη φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ.